Vrijwilliger Psychosociaal Team

Profiel

Het psychosociaal team van Stichting Bootvluchteling werkt op Lesbos en Samos in verschillende vluchtelingenkampen waar honderden tot soms duizenden mensen verblijven. Om goed werk te verrichten in deze kampen is kennis van groepsprocessen nodig, om op een juiste manier om te gaan met mensen die voor een lange periode, met veel verschillende culturen, in een uitzichtloze situatie verblijven. Daarnaast is het van groot belang om te kunnen gaan met agressie en gedragsproblemen die door deze situatie kunnen ontstaan. Tot slot zoeken wij naar kennis van scholing om kinderen en volwassen verder te helpen in hun ontwikkeling.

Als pss-vrijwilliger organiseer je activiteiten voor vrouwen, mannen en/of kinderen. Daarbij gaat het om spelletjesmiddagen, filmavonden en vrouwenexcursies, maar ook supportgroepen. Ook worden er diverse vakken gegeven zoals Engelse les. Het pss-team werkt met vaste shifts die zowel overdag als in de avond plaatsvinden. Op Samos werken wij met kinderen en pubers, terwijl op Lesbos veel met kinderen, vrouwen en mannen gedaan wordt.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent minimaal 23 jaar oud en maximaal 60 jaar oud
 • Je staat stevig in je schoenen en je bent lichamelijk- en geestelijk gezond
 • Je bent zelfstandig en flexibel
 • Je bent gemotiveerd om mensen in vluchtelingenkampen verder te helpen
 • Je kunt goed samenwerken in teamverband
 • Je beheerst de Engelse taal goed
 • Je staat open voor avond- en nachtdiensten en kan goed omgaan met weinig slaap
 • Je kan goed omgaan met emotionele en confronterende situaties en je weet werk en privé te scheiden
 • Je bent minimaal twee weken beschikbaar, maar wij geven de voorkeur aan vrijwilligers die 3 weken of langer beschikbaar zijn

Wie zoeken wij voor de pss-activiteiten op Lesbos en Samos?

 • Psychologen
 • Maatschappelijk werkers
 • (Ortho)Pedagogen
 • Leerkrachten
 • Tolken: Farsi, Arabisch, Urdu en Frans

Voorwaarden

Stichting Bootvluchteling heeft haar bestaansrecht te danken aan de inzet van vele vrijwilligers en donateurs. Zonder hen zouden wij ons werk niet kunnen doen. Het beschikbare geld willen wij zoveel mogelijk besteden aan hulpgoederen voor vluchtelingen. Om deze reden vragen wij alle vrijwilligers hun reis en verblijf zelf te betalen. Op beide eilanden is een vrijwilligershuis waar alle vrijwilligers voor een vast bedrag per nacht kunnen verblijven. Klik op de linkjes hieronder om daar meer informatie over te vinden. Ook zijn vrijwilligers zelf verantwoordelijk voor hun reisverzekering en eventuele vaccinaties.

Aanmeldprocedure

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je graag als vrijwilliger in Griekenland aan de slag? Meld je dan aan door onderstaand formulier in te vullen. Wij willen je vragen alle onderdelen volledig in te vullen zodat wij een goed beeld van jou krijgen als vrijwilliger. Op basis van de aanmeldingen maken wij een selectie van vrijwilligers die wij geschikt achten om dit werk uit te voeren. Zodra wij je aanmelding hebben ontvangen zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Herken je jezelf niet in het profiel, maar wil je wel graag iets voor de stichting betekenen? Bezoek dan onze actiepagina en ontdek wat voor mogelijkheden er zijn om vanuit Nederland iets te betekenen voor de vluchtelingen op Lesbos en Samos.

Aanmeldformulier

Let op: na een succesvolle verzending ga je naar een bedankpagina en krijg je (vrijwel direct) een ontvangstbevestiging per mail. Gebeurt dit niet, dan is er iets misgegaan bij het invullen. Probeer het dan opnieuw.