Afgelopen maandag kwam ik in het teamhuis van Stichting Bootvluchteling wonen, waar ik al snel over het project ‘Carnaval’ in Kara Tepe te horen kreeg. Een aantal NGO’s hadden de handen in een geslagen en de krachten gebundeld. In Griekenland vieren ze namelijk ook Carnaval! En daarom organiseerden we een hele dag rondom dit kleurrijke thema, speciaal voor de kinderen.

We begonnen met een poppenkast voorstelling in het overdekte amfi theater in het kamp. Het was een prachtig gezicht om al die kindertjes met blije en verwonderde gezichtjes te zien. Daarna ging de muziek aan en werd er natuurlijk de Macarena gedanst, een echte hit! Telkens weer. Alle vrijwilligers dansten mee en het was een vrolijke boel.

Al sinds mijn komst op het eiland haal ik een meisje in een rolstoel op uit haar huis als er activiteiten zijn. De moeder en vader van dit meisje hebben óók een gehandicapte puberzoon en ik kan me voorstellen dat het voor hun heerlijk is om even adem te kunnen halen. Daarnaast geniet het meisje er zo ontzettend van. Ze kan niet ophouden met kusjes geven en knuffelen. Ook Carnaval was weer een regelrecht succes.

Er waren twee knutselactiviteiten: we hadden voor iedereen een zakje met ingrediënten om een masker te versieren (bedenk even; van dit alles moesten we er dus driehonderd hebben). De glitters vlogen rijkelijk in het rond. Ook hadden we vlaggen waarop elk kind een boodschap of zijn/haar naam kon schrijven. Daarna hebben we alle vlaggen aan elkaar geregen tot een grote slinger.

Natuurlijk kon er toen weer verder gedanst worden in de tent, of je kon meedoen met de spelletjes! Maar als je even moe was van al het spelen, knutselen en dansen kon je ook bijkomen bij het schminken. Hier was ik voornamelijk bezig om in hoog tempo prachtige snoetjes te schminken. Samen met een groepje dames creëerden we zombies, tijgers en clowns. De kinderen vonden het fantastisch!

Het was een onvergetelijke middag voor jong en oud! Ik kijk met veel plezier terug op een geslaagde middag met spel en plezier. Het was een goed voorbeeld van wat er allemaal georganiseerd kan worden als de verschillende NGO’s hun krachten bundelen en er goed samen gewerkt wordt. Ik kijk uit naar het volgende avontuur.