Vrijwilliger worden

Stichting Bootvluchteling biedt dagelijks concrete en praktische hulp in vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Wil jij vrijwilliger worden en je steentje bijdragen in kamp Moria? Meld je dan snel aan!

De situatie in het kamp is constant in ontwikkeling. Daarom plannen we onze vrijwilligers niet verder dan acht weken vooruit. Meld je ongeveer twee maanden van tevoren aan. Eerdere aanmeldingen kunnen wij helaas niet in behandeling nemen (met uitzondering van de medische missie, zie pagina medisch team).

Alle vrijwilligers worden individueel gescreend. Het is helaas niet mogelijk om je samen met iemand anders aan te melden.

Vrijwilliger Medisch Team

Voor het medisch team op Lesbos zoeken wij artsen en verpleegkundigen die het afgelopen jaar als vrijwilliger voor de stichting op Lesbos of Samos hebben gewerkt en geregistreerd zijn in Griekenland.

Vrijwilliger Psychosociaal Team

Voor het PSS team op Lesbos zoeken wij leerkrachten, psychologen, social workers, (ortho)pedagogen en vertalers. Als vrijwilliger ga je aan de slag met activiteiten op psychosociaal support vlak.

Vrijwilligersmanager Lesbos

Voor ons team op Lesbos zijn wij op naar een vrijwilliger die taken rond het huis oppakt en als vertrouwenspersoon voor vrijwilligers fungeert.