Athene – Inspelen op de actualiteiten

“mensen durven niet naar de opvangkampen omdat ze bang zijn niet weg te kunnen als de grenzen opengaan…”
De situatie in Athene is na de laatste update van zondag onveranderd. De boten met mensen blijven komen.

Deze mensen op de boten gaan soms gelijk door met bussen naar opvangkampen in Athene maar soms niet. Een lastige situatie om op in te spelen als Stichting.
Op het Victoria plein zitten dagelijks ongeveer 500 mensen. Er is een stroom van mensen die in de ochtend aankomen vanuit de kampen, en mensen die in de avond vertrekken. Veel mensen willen echter ook niet naar de kampen, ze zijn bang dat op het moment de grenzen opengaan ze niet weg kunnen. Hierdoor komt het regelmatig voor dat families met kleine kinderen op het plein blijven slapen. Doordat alle opvang locaties vol zitten, kunnen we hier niks aan veranderen.

Veel betrokken Grieken komen helpen en eten uitdelen op het plein. Doordat de vluchtelingen vaak te weinig eten hebben en vaak zelfstandig het eten uitdelen, is er niet genoeg voor iedereen en kan er chaos ontstaan omdat iedereen graag het voedsel wil hebben.

Stichting Bootvluchteling heeft daarom besloten alle voedsel te verzamelen bij het Leger des Heils. Als we genoeg hebben delen we dit vanuit Stichting Bootvluchteling of delen ze vanuit het Leger des Heils uit. Door het te bundelen kunnen we georganiseerd uitdelen en blijft het rustig op het plein.

Stichting Bootvluchteling heeft een aantal jerrycans gekocht om water uit te delen op het plein. Dit is een groot succes, vooral op deze warme dagen.
De lokale bevolking en studenten van de universiteit helpen actief mee. Dit is geweldig om te zien. handen maken licht werk, dat geldt zeker in dit geval.

We zijn blij dat we als Stichting Bootvluchteling ter plaatse zijn om te helpen. Wilt u ons steunen zodat we ons werk kunnen blijven doen? Dit kan via de doneer button op deze website. Hartelijk dank!