Athene – Naudar Baban

Naudar kwam in de jaren ’90 als vluchteling uit Koerdistan. In Athene heeft hij als vrijwilliger voor Stichting Bootvluchteling de vluchtelingen uit déze tijd voorzien van noodhulp. Vrijwilliger zijn voor Stichting Bootvluchteling is niet alleen boten aan land helpen, mensen van droge kleding of water voorzien, maar kan ook betekenen dat je midden in de nacht iemand die jouw pad kruist en hulp nodig heeft, naar het ziekenhuis brengt.

In eerste instantie dacht het team van Stichting Bootvluchteling van doen te hebben met een Syrische mevrouw die gevlucht was; ze bleek echter Poolse en ernstig ziek.
Ook dat is de realiteit van de hulpverlening van Stichting Bootvluchteling: mensen ontmoeten die niet een-twee-drie in een hokje passen. Mensen met hun eigen verhaal en achtergrond.
Mensen die onze hulp nodig hebben, ondanks dat ze misschien niet een klassieke ‘vluchteling’ zijn. In de smeltkroes van mensen die Athene nu is, is dat de realiteit. Doen wat nodig is, ook hier.
Deze foto is de weerslag van deze bijzondere ontmoeting tussen twee mensen, ’s nachts om 2 uur in Athene.

U bent misschien druk met de voorbereidingen voor het kerstdiner, of de laatste dingen op uw werk aan het afronden. Wilt u helpen? Daarvoor hoeft u niet naar Griekenland: een bezoek aan https://bootvluchteling.nl/doneer/ is voldoende.

Geef alstublieft, juist in deze tijd. Hoe klein uw bijdrage ook is; wij kunnen daarmee doorgaan met ons werk.

Namens alle vluchtelingen hartelijk dank!