Mei 2015. De foto van het meisje met het roze rokje, drijvend in de Middellandse Zee, raakte Annerieke en René Berg zo diep, dat ze wel wat moesten doen. Vele anderen wilden ook graag iets doen met hun machteloosheid en iets doneren of op pad gaan en zo ontstond Stichting Bootvluchteling.

In 2016 verdronken meer mensen dan ooit in een poging Europa te bereiken. Duizenden vluchtelingen zitten vast in het overvolle kamp Moria op Lesbos. Velen van hen slapen in koepeltentjes onder barre omstandigheden. Stichting Bootvluchteling wil voorzien in een dringende behoefte. Een behoefte die nog niet afdoende wordt vervuld door overheden en andere hulporganisaties. We willen een verschil maken op de plekken waar dat het hardst nodig is. Met concrete, praktische hulp ter plaatse.

Noodhulp

Stichting Bootvluchteling is actief in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Hier biedt een team van vrijwilligers medische hulp en psychosociale support aan duizenden vluchtelingen.

Structurele hulp

In Griekenland zien we dat hulp nodig blijft. We hebben een medische post in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Daarnaast bieden wij psychosociale hulp. We houden vast aan onze missie. We bieden zorg voor de meest kwetsbare vluchtelingen, waaronder zieken, moeders, kinderen en ouderen.

We werken samen

We vinden het belangrijk om onze kennis en kunde te bundelen met andere hulporganisaties. Op zee werken we samen met de Italiaanse overheid, kustwacht en andere rescue teams. In Griekenland zijn we een betrouwbare partner voor onder meer UNHCR, Doctors of the World en Artsen zonder Grenzen.

Vandaag gedoneerd, morgen resultaat

Stichting Bootvluchteling is afhankelijk van donaties en zijn daarom scherp op de uitgaven. De stichting is zich bewust van elke gedoneerde euro. Door onze flexibiliteit hebben we korte lijnen. Vandaag gedoneerd, betekent morgen resultaat.

Vrijwilligers zijn onze kracht

Onze kracht zijn onze vrijwilligers. Al meer dan 2000 getrainde professionals hebben via onze stichting direct hulp verleend. We doen wat we beloven. We draaien trouw onze diensten in de kampen. We zijn altijd aanwezig op het water. We zijn met voldoende vrijwilligers langdurig op plaatsen waar hulp nodig is.

Help mee

Stichting Bootvluchteling heeft haar bestaansrecht te danken aan vrijwilligers en de hulp van vele donateurs. Samen kunnen wij het verschil maken en omzien naar onze medemensen. Iedere euro die u doneert maakt een wereld van verschil voor de mensen in nood. Voor de hulpverlening en zorg van vluchtelingen hebben wij veel vrijwilligers nodig. Doneer of word vrijwilliger en help mee!