Belastingvrij schenken

Wil je een schenking aan Stichting Bootvluchteling doen én profiteren van belastingvoordeel? Door je gift voor 5 jaar vast te leggen kun je deze volledig aftrekken van de belasting. Hiermee doneer je belastingvrij én maak je verschil waar dit het hardste nodig is. Met deze schenking help je ons klaar te blijven staan voor mensen op de vlucht.

vrouwen in gesprek met een vrijwilliger in kamp Mavrovouni

Om voor dit belastingvoordeel in aanmerking te komen, heeft de Belastingdienst enkele voorwaarden opgesteld. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

  • Je gift gaat naar een goed doel met een ANBI-status. Stichting Bootvluchteling heeft deze status;
  • De periodieke gift is vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst met het goede doel of in een notariële akte;
  • Je geeft minimaal 5 jaar achter elkaar een vast bedrag per jaar. Je mag zelf bepalen of je deze jaarlijkse gift in één keer of meerdere keren geeft; 
  • Sluit je de overeenkomst af in de loop van een jaar? Dan volgt er een extra eenmalige incasso voor de voorgaande maanden van dat jaar. Giften die u deed voor het sluiten van de overeenkomst tellen namelijk niet mee in de schenkingsovereenkomst.
rennend meisje

Je periodieke gift vastleggen doe je zo:

1. Download onze periodieke schenkingsovereenkomst; deze kun je hier vinden.

2. Vul je gegevens in en onderteken de overeenkomst. Dit kan (bij voorkeur) digitaal of door de overeenkomst te printen en schriftelijk in te vullen.

3. Mail de overeenkomst naar hannekeveldhuizen@bootvluchteling.nl of stuur de overeenkomst per post naar: Stichting Bootvluchteling t.a.v. Hanneke Pors-Veldhuizen, postbus 8036, 6710 AA Ede.

4. Wij verwerken het document, vullen onze gegevens en een transactienummer in en sturen de overeenkomst terug naar jou. Dit originele exemplaar en het transactienummer heb je nodig voor de belastingaangifte.

GEREGELD! DANK VOOR JE STEUN. JE HELPT ONS VERSCHIL MAKEN!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan