Help de kinderen in Moria: doe mee met onze kleurwedstrijd!

Help de kinderen in Moria: doe mee met onze kleurwedstrijd!

Wil jij ook iets doen om kinderen in vluchtelingenkamp Moria te helpen? Lees dan snel verder en doe mee met onze kleurwedstrijd! De 3 mooiste of meest bijzondere tekeningen winnen een prijs.

Wat is er aan de hand? In kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos wonen een heleboel kinderen. Zij zijn op de vlucht voor oorlog en geweld in hun eigen land en zoeken een land waar zij veilig mogen wonen. Voordat zij verder mogen reizen, wonen zij vaak maanden lang in kamp Moria.

Hoe is het in kamp Moria?  In het kamp wonen heel veel mensen in piepkleine tentjes, met hun hele gezin. De tenten staan tussen het afval en riool. Het kamp is niet veilig: er is te weinig gezond eten en er zijn niet genoeg dokters. De meeste kinderen kunnen niet naar school en hebben bijna geen kleding of speelgoed. Veel kinderen hebben oorlog of andere nare dingen meegemaakt. Hierdoor voelen zij zich vaak niet fijn. In kamp Moria kunnen zij geen hulp krijgen om zich beter te voelen.

Wat moet er gebeuren? Wij vinden dat deze kinderen een veilig thuis verdienen, in Nederland of een ander land in Europa. Vooral de kinderen die helemaal alleen op de vlucht zijn, zonder ouders of familie. Veel mensen in Nederland vinden dit ook. Maar de mensen in de politiek, die kunnen beslissen of de kinderen naar Nederland mogen komen, zijn het hier nog niet over eens.   

Hoe kun jij helpen? Wij willen de mensen in de politiek laten zien dat kinderen in Nederland óók graag hulp willen voor de kinderen in kamp Moria. Daarom bedachten we een speciale kleurwedstrijd. We willen 500 droomhuizen voor de kinderen uit Moria tekenen en deze aan de politieke mensen in Den Haag geven. Zodat zij hier hopelijk échte huizen van zullen maken voor de kinderen uit het kamp. 

Doe je mee? Lees dan snel verder!

De opdracht: Teken een huis waarin de kinderen uit kamp Moria van jou mogen wonen. Hoe zouden hun droomhuizen en kamers er uitzien? En hoe zouden ze zich daar voelen? Als je het leuk vindt, mag je er ook een verhaal bij schrijven. 

Gebruik je fantasie en wees zo creatief als je maar wilt! Ben je klaar met je tekening? 

  1. Zet dan je naam, leeftijd en woonplaats op je tekening en maak er een foto van.
  2. Plaats de foto in een reactie onder deze post en mail hem ook naar redactie@bootvluchteling.nl.
  3. Stuur je tekening met de post naar Stationsweg 89, 6711 PM in Ede.
  4. Je kunt meedoen tot 1 juli. Daarna willen we de tekeningen verzamelen en naar Den Haag brengen – voordat de ministers op zomervakantie gaan.
  5. Vraag zoveel mogelijk andere kinderen om mee te doen, we hebben minimaal 500 tekeningen nodig.
  6. De mooiste 3 tekeningen winnen een leuke prijs! De winnaars maken we begin juli bekend via Facebook.