Idomeni – De mensen bij Idomeni: deel 2

“Masoon draagt een klein rood brilletje. Hij doet me denken aan een jonge, Syrische Harry Potter. Ineens was hij er. Liep hij mee, bood hij aan om te helpen uitdelen, vertaalde hij voor hoeveel kinderen er moest worden verstrekt. Toen Masoon stiekem een sinaasappel wilde pikken, gaf vrijwilliger Pien hem een standje. Toen het brilletje erg vies was, maakte Sjef de glazen schoon. Toen hij er vandaag de hele dag niet was, miste ik hem. Ik weet niet waar Masoon woont. Niet eens of hij wel ouders heeft. Misschien is hij wel verplaatst naar een officieel kamp.”

Masoon is een van jonge vluchtelingen die gestrand is bij de Grieks-Macedonische grens. Vrijwilliger Dylan schreef een aantal korte verhalen die we graag als drieluik met jullie delen.

Stichting Bootvluchteling zet zich vanaf 1 april actief in aan de Grieks-Macedonische grens. De situatie is schrijnend. Uw steun is onmisbaar. Helpt u mee? Doneren kan via de doneerbutton bovenaan de pagina of naar: NL97 RBRB 0918 9326 37 t.a.v. Stichting Bootvluchteling.