Idomeni – De mensen bij Idomeni: deel 3

“Ali heeft een vervormde rechterhand, zonneallergie en eczeem aan zijn voeten. Hij is zes maanden oud. Als ik hem een sinaasappel geef om mee te spelen, verschijnt er een glimlach op zijn gezicht en straalt Fatma, zijn moeder, alsof haar zoon zojuist het wiel heeft uitgevonden. Hussain, zijn vader, probeert te vertellen over hun leven in Aleppo. Veel verder dan de beschrijving van een bombardement komt hij niet door de tranen in zijn ogen. Ali, Fatma en Hussain wonen in Camp M. In de eerste varkensstal aan de linkerhand hebben ze hun tentje opgezet en delen ze een hok met een ander gezin. Vandaag is hun 47ste dag bij de Grieks-Macedonische grens.”

Stichting Bootvluchteling zet zich vanaf 1 april actief in bij dit grensgebied (te zien op de foto). De situatie is schrijnend en uw steun onmisbaar. Helpt u mee? Doneren kan via de doneerbutton bovenaan de pagina of naar: NL97 RBRB 0918 9326 37 t.a.v. Stichting Bootvluchteling.

Dit was het laatste deel in de drieluik van vrijwilliger Dylan, die door middel van deze persoonlijke ontmoetingen vertelt over zijn ervaringen in Idomeni.