In oktober reisden Adam Ostaszewski and Izabela Targosz per fiets naar kamp Moria, voor een bijzonder kunstproject. Adam en Izabela hebben al twee jaar per fiets over de wereld gereisd en doen onderweg vrijwilligersprojecten. In kamp Moria hebben ze samen met Stichting Bootvluchteling een project gedaan waarbij grote muurschilderingen werden gemaakt, door en voor de mensen in Moria.

Adam legt uit: “Het was onze bedoeling om een ​​kunsproject op te zetten waar mensen van alle leeftijden, geslachten en etnische groepen samen konden komen om zichzelf creatief te uiten, om een ​​deel van hun emotionele trauma’s uit het verleden te helen en om prachtige kunst te maken die hoop geeft op een beter leven in de toekomst.”

“Met de steun van verschillende partnerorganisaties, waaronder Stichting Bootvluchteling en Artolution, hebben we deze eerste zaden geplant en ons proefproject was een succes. In samenwerking met de hele gemeenschap hebben we grote muurschilderingen in verschillende delen van het kamp geschilderd en honderden kinderen en volwassenen bij het proces betrokken. We hebben ook een team samengesteld van lokale kunstenaars uit Moria die graag anderen willen leren en inspireren om te blijven schilderen en kunst te gebruiken als medium voor krachtige boodschappen en positieve verandering.”

We zijn Izabela en Adam zeer dankbaar voor het inspirerende project. Het samenwerken heeft veel mensen in Moria goed gedaan en het resultaat is fantastisch.

Om Izabela en Adam te ondersteunen om dit programma in de toekomst te vervolgen, kun je doneren op hun Go Fund Me pagina.