Lesbos – Bagage met een verhaal

Als vluchtelingen de overtocht naar Griekenland maken, nemen ze alleen noodzakelijke spullen mee.
Vrijwilliger Peter spotte vandaag in kamp Kara Tepe deze geïmproviseerde brancard.
Een Arabisch tapijt, met twee stokken: een creatief maar ook confronterend middel om de weg naar de overtocht te kunnen maken. Een oude vrouw is hierop door haar familie van Syrië naar Turkije gedragen, en ook de brancard is meegenomen op de boot.

Nu ligt hij hier verlaten.. de reis van de vrouw gaat verder. Een reis waarbij wij hopen dat er voldoende handen en middelen zijn om haar te dragen…
We willen deze dagen rond kerst en oud en nieuw graag een beeld schetsen van de situatie op Lesbos tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling. We doen dit door middel van een berichten-tiendaagse.

We willen dagelijks kleine, bijzondere, mooie en soms confronterende en pijnlijke momenten uitlichten en deze met u delen. Ans zal een bericht opstellen van een moment wat die dag opviel, een verhaal van een vluchteling, een bijzondere actie van een vrijwilliger…

Om het werk te kunnen blijven doen is financiële steun onmisbaar. U kunt ons helpen door geld over te maken naar: NL97 RBRB 0918 9326 37 t.a.v. Stichting Bootvluchteling of via de doneerbutton op de site: www.bootvluchteling.nl Hartelijk dank!