Lesbos – Levens redden

De afgelopen weken hebben we de kalme zee rond Lesbos zien veranderen in een gevaarlijke en vijandige plek waar dagelijks mensen sterven. We hebben volwassenen en kinderen gereanimeerd en in onze armen zien sterven. Er zijn mensen verdronken en er spoelen dagelijks levenloze lichamen aan op de stranden.
We doen wat we kunnen aan de wal maar voelen ons vaak machteloos. De Griekse kustwacht doen wat ze kunnen, heeft zwaar en log materieel, kan uiteraard maar op een plaats tegelijk zijn en als er rampen als die van vorige week plaatsvinden schiet alle hulp te kort. Het al aanwezige Spaanse team lifeguards verricht fantastisch werk maar heeft aangegeven blij te zijn met iedere aanvulling op dat gebied.

Dankzij gulle donateurs hebben we een eerste snelle reddingboot aangekocht welke komende week al naar Lesbos wordt vervoerd. Tevens zijn we in overleg met de KNRM in IJmuiden om op dit gebied samen te werken.

Hiermee kunnen we, samen met de Griekse Coastguard en de Spaanse reddingsbrigade nog daadkrachtiger helpen op zee en voorkomen dat er onnodig mensenlevens verloren gaan.
Donaties om dit vaartuig langdurig operationeel in te zetten zijn erg welkom.
Wij doen ons werk met dank aan vele gulle gevers. Wil jij ons helpen?

Maak uw gift over op IBAN-rekeningnummer: NL97 RBRB 0918 9326 37 t.a.v. Stichting Bootvluchteling o.v.v. Reddingsmissie