Lesbos – noodcrèche

Veiligheid voor kinderen en kwetsbare vluchtelingen heeft altijd onze bijzondere aandacht. Daarom zijn we blij dat we in Kara Tepe sinds kort een noodcrèche hebben. Kinderen kunnen er terecht wanneer hun ouders naar het ziekenhuis moeten, er een andere noodsituatie is of gewoon om de ouders belangrijke zaken te kunnen laten afhandelen.

96% van de bewoners van het vluchtelingenkamp Kara Tepe wordt door de UNHCR beschouwd als kwetsbaar. Dit is het hoogste percentage in een welk kamp dan ook ter wereld. Onder de noemer ‘kwetsbaar’ vallen zwangere vrouwen, kinderen, senioren, slachtoffers van (sexueel) geweld en gezinnen met een vrouw aan het hoofd. Sommige vrouwen reizen alleen en hebben tot wel vijf jonge kinderen. Met de noodcrèche helpt Stichting Bootvluchteling mee om Kara Tepe een veilige plek voor hen te laten zijn.

Wilt u ons helpen om (kwetsbare) vluchtelingen hulp te bieden? Kijk rond op de website en doneer! Of maak uw donatie over via NL97 RBRB 0918 9326 37 t.a.v. Stichting Bootvluchteling.