Lesbos – Ziekenhuis Mytilini

Voor het begin van dit verhaal moeten we terug naar vorig jaar oktober. Naar de enorme ramp die toen plaatsvond. Tientallen vluchtelingen vonden de dood in de zee bij Lesbos. Ons medisch team stond paraat en deed wat ze konden om mensenlevens te redden. Diverse kinderen werden gereanimeerd en afgevoerd naar het ziekenhuis in Mytilini. Daar, al reanimerend, aangekomen moest helaas worden geconstateerd dat de medische kennis en apparatuur niet toereikend was. Dit heeft letterlijk mensenlevens gekost.

Onze toenmalige medisch coördinator Michel Abdel Malek kon dit niet aanzien en is voor Stichting Bootvluchteling op zoek gegaan naar sponsoren voor nieuwe medische apparatuur voor het leveren van eerste hulp in het ziekenhuis.
Vorige week was het zover: ruim 10.000 euro aan high-tech apparatuur werd overhandigd aan de ziekenhuisstaf van Mytilini.

Artsen uit het AMC Amsterdam gingen de samenwerking aan met Stichting Bootvluchteling en verzorgden de trainingen aan het ziekenhuispersoneel. Zo werd het personeel opgeleid om te kunnen werken met deze nieuwe apparatuur.

Wat een geweldige dagen! Hulpverleners op Lesbos zijn er nu helemaal klaar voor om nog meer mensenlevens (bootvluchtelingen èn Grieken) te redden.

Wil u ons werk ook ondersteunen?
Doneer dan op IBAN-rekeningnummer: NL97 RBRB 0918 9326 37 t.a.v. Stichting Bootvluchteling. Of via de doneerbutton bovenaan de pagina.