Mensen boven grenzen

“Ik had nooit gedacht dat ik hier vier jaar zou blijven. Ik heb mijn dromen, ik heb dingen te doen. Ik wil snel weg. Maar maand na maand, jaar na jaar, vind ik mezelf nog steeds hier."

Maryam* (21) is sinds haar zeventiende in het vluchtelingenkamp op Lesbos. Ze is actief voor Stichting Bootvluchteling als tolk.

Maryam, Mike, Reem en Jacob* bieden ons een kijkje in hun leven. We nodigen je uit hen de komende weken te volgen via onze sociale media en website. Onze boodschap, Mensen boven grenzen, is een noodoproep die we samen met hen doen.

Een oproep tot menselijkheid, in een tijd waarin over mensen op de vlucht, mensen die noodgedwongen alles achterlaten en grote risico’s nemen in hun zoektocht naar veiligheid, gesproken wordt als veroorzakers van een ‘crisis’ voor ons veilige Europa.

Een oproep tot solidariteit, met mensen op de vlucht die net als wij niet alleen rechten hebben en basisbehoeften, maar ook verlangens en hoop.

En een oproep tot steun. Want nu zoveel aandacht gaat naar het buiten de deur houden van medemensen in nood, wordt het bekostigen van onze hulpverlening steeds moeilijker. Terwijl duizenden mensen rekenen op de medische en psychosociale hulp die we bieden en die zij zo nodig hebben. Omdat er, eenvoudigweg, niemand anders is die dit biedt.

Sta jij samen met ons klaar voor onze medemensen op de vlucht? Word donateur, doe een (extra) donatie en/of deel onze berichten op sociale media. Zet je netwerk in: organiseer een actie of haal donaties op in je netwerk, op je werk, in je kerk of bij vrienden en familie. Zet je in. Voor menselijkheid en hoop; voor onmisbare medische en psychosociale zorg en help ons om ons werk te blijven doen.

Wij stellen mensen boven grenzen. Altijd.

*Om veiligheidsredenen zijn de namen gewijzigd.

Steun ons werk

Met jouw donatie kunnen wij ons blijven inzetten voor medische en psychische zorg én menselijkheid.

Doneer nu

Organiseer een actie!

Ga hardlopen, bakken, organiseer een benefietconcert of een presentatie en vraag zo aandacht en donaties voor ons werk.

Vraag hier materialen aan voor je actie

WORD NU DONATEUR

Als stichting kunnen we ons werk niet doen zonder giften. Met jouw donatie kunnen wij ons blijven inzetten voor medische en psychische zorg én menselijkheid. Doneer eenmalig, periodiek, laat je gift voor meerdere jaren vastleggen of steun ons als bedrijf, school of kerkelijke gemeente. Word jij tijdens deze maand periodiek donateur? Dan krijg je onze Hands up for Humanity tas cadeau! 

Word nu periodiek donateur!

Organiseer een actie

Het is ontzettend belangrijk om te blijven praten over de situatie. Vraag aandacht en donaties door bijvoorbeeld te gaan hardlopen, bakken, of een benefietconcert of presentatie te organiseren.  Zo zorgen we samen dat de aandacht niet uitdooft. Heb je promotiemateriaal? Stuur een e-mail naar ons via acties@bootvluchteling.nl om posters, flyers of een PowerPoint over het werk van Stichting Bootvluchteling te ontvangen.

Sluit je aan

Met jouw hulp kunnen we blijven klaarstaan voor mensen op de vlucht. Steun ons werk met een eenmalige of periodieke donatie of ga aan de slag als vrijwilliger: alleen samen maken we echt verschil!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan