Medische missie

Lesbos

Ons medisch team is werkzaam in vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Dit kamp is aangewezen als het registratiekamp voor iedereen die aankomt op Lesbos en asiel wil aanvragen. Op dit moment verblijven meer dan 6000 mensen in dit beveiligde kamp. Moria wordt geleid door de Griekse politie en staat onder leiding van de Griekse autoriteiten in samenwerking met UNHCR. De medische problematiek die we bij vluchtelingen en migranten aantreffen, varieert van acuut tot semi-acuut. Als gevolg van de deal die de EU met Turkije in maart 2016 sloot, verblijven mensen soms maanden in de vluchtelingenkampen. Onze zorg richt zich daarom steeds vaker op chronische klachten.

Ons medisch team werkt vanuit een eigen medische cabine om elke avond en nacht de nodige, soms spoedeisende, zorg te verlenen. Wij zoeken geregistreerde vrijwilligers van 10 december tot en met 5 januari. Ben jij in deze periode beschikbaar en wil je hier meer over weten? Kijk dan op de aanmeldpagina voor medisch vrijwilliger.

Wil jij meer weten over de huidige situatie in kamp Moria? In september 2017 was Nieuwsuur in het vluchtelingenkamp om de omstandigheden in het kamp aan het licht te brengen.

Vluchtelingenopvang op Lesbos

“Mensen leven in de smerigheid. Het is echt een puinhoop. Het kamp zit bomvol. Europa en Griekenland hadden echt iets te verbergen. Dat is wel duidelijk." Correspondent Lucas Waagmeester filmde stiekem in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.

Posted by Nieuwsuur on Friday, September 15, 2017