Psychosociale missie

Nog altijd zitten duizenden vluchtelingen vast in de overvolle kampen in Griekenland. De focus van onze hulp is daarom veranderd van acute opvang van vluchtelingen op de stranden, naar structurele hulp in het kamp zelf. Zodat we een verschil blijven maken op de plekken waar dat het hardst nodig is.

Lesbos

Kamp Moria

Ons psychosociaal team is op Lesbos werkzaam in kamp Moria. Het vluchtelingenkamp Moria is aangewezen als het registratiekamp voor iedereen die aankomt op Lesbos en asiel wil aanvragen. Op dit moment verblijven meer dan 4000 mensen in dit beveiligde kamp, waarvan voornamelijk mannen. Moria wordt geleid door de Griekse politie en staat onder leiding van de Griekse autoriteiten in samenwerking met UNHCR.

In Moria loopt het psychosociale team door het kamp om met de vluchtelingen te spreken. Dit doen we om informatie te verstrekken over onze activiteiten, voor afleiding te zorgen en om de situatie in het kamp te volgen.

Een van die activiteiten is de vrouwenexcursie. Bekijk deze vlog van onze vrijwilliger Irene om daar een beeld van te krijgen.

Vrouwenexcursie

VROUWENEXCURSIE | Om even te vergeten hoe het dagelijks leven in het vluchtelingenkamp isIn de reportage van de NOS heb je kunnen zien dat de vaak getraumatiseerde vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden leven. Daarom bieden wij naast medische zorg ook psychosociale zorg en organiseren wij activiteiten waar de vluchtelingen de zinnen kunnen verzetten. Wekelijks organiseren wij een excursie voor vrouwen. Onze Irene ging mee op excursie en legde de dag op beeld vast.Steun onze psychosociale activiteiten:https://bootvluchteling.nl/doneer/

Posted by Stichting Bootvluchteling on Monday, September 18, 2017