Nalaten voor een betere wereld

Wat laat u de wereld na? Door een deel van uw bezit na te laten aan Stichting Bootvluchteling draagt u bij aan een mooiere wereld; ook wanneer u er niet meer bent. Dankzij uw nalatenschap kunnen wij belangrijke medische en psychische (nood)hulp blijven bieden aan mensen op de vlucht.

meisje in haar tent in kamp Moria

Wat kunt u nalaten?
Nalaten kan op verschillende manieren. U kunt Stichting Bootvluchteling als (mede-)erfgenaam of middels een legaat opnemen in uw testament. Als (mede-)erfgenaam ontvangt Stichting Bootvluchteling een door u gekozen deel van uw nalatenschap. Bij een legaat laat u een vastgesteld geldbedrag of een bepaalde bezitting na.

Erfbelasting vrij
Door onze ANBI-status is een nalatenschap bij Stichting Bootvluchteling volledig vrijgesteld van erfbelasting. Zo komt 100% van uw nalatenschap, via Stichting Bootvluchteling, bij hen die dit het hardste nodig hebben terecht.

“De trouwe en betrokken steun die we van vele donateurs ontvangen, ervaren we als organisatie als hartverwarmend. Het is extra bijzonder en het raakt ons als mensen deze steun ook na hun overlijden voortzetten en het door hun opgebouwde vermogen in willen zetten om het werk van onze organisatie mogelijk te maken. Daar zijn we heel dankbaar voor. Samen maken we op deze manier een blijvend verschil in het leven van mensen op de vlucht.”  

– Hoofd Fondsenwerving Johanna van der Meer

Hoe regelt u een nalatenschap?
Een nalatenschap laat u vastleggen in uw testament. Dit kunt u eenvoudig regelen via een notaris. Wij helpen u graag aan de benodigde gegevens en denken waar nodig uiteraard met u mee. Bekijk hier hoe u in vijf stappen uw testament kunt opstellen. 

Wilt u samen uw wensen bespreken of heeft u specifieke (juridische) vragen? 

Neem dan contact op met onze medewerker Partnerschappen en Communicatie via hannekeveldhuizen@bootvluchteling.nl. Wij helpen u graag verder! 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan