Home Nieuws & verhalen Doe mee met onze collecteweek

DOE MEE MET ONZE COLLECTEWEEK

03 jun
Nieuws

In 2023 organiseerden we een grote digitale collecte actie. Dankzij meer dan 120 (oud-)vrijwilligers en betrokkenen haalden we meer dan €87.000 op!

Handen uit de mouwen voor solidariteit

Helaas is de situatie sinds vorig jaar niet verbeterd. Dagelijks zijn we getuigen van alle schrijnende gebreken in vluchtelingenkamp Mavrovouni op Lesbos. Geen druppel warm water. Geen medische zorg voor chronisch zieken. Gebrek aan sanitaire voorzieningen. Gebrek aan voedsel. Gebrek aan veiligheid. Gebrek aan perspectief.

Ook zijn wij nog steeds de enige organisatie die medische en psychologische eerstelijns- en noodhulp biedt aan de mensen die in het kamp verblijven. In het afgelopen jaar is het aanbod aan essentiële zorg opnieuw afgenomen. Medische hulporganisaties slagen er steeds vaker niet in om de benodigde financiering bij elkaar te krijgen en zijn gedwongen hun werk te stoppen. Ook voor ons is het werven van de nodige middelen essentieel om ons werk voort te kunnen zetten.

We hebben geld nodig op mensen op de vlucht te blijven helpen, en vragen jou om ons daarbij te helpen.

Hoe kun jij helpen?
Op 1 juni startte onze collecteweek. We vragen jou om in je netwerk voor ons te collecteren tussen 1 en 7 juni. Meedoen kost weinig tijd, is super simpel én van levensbelang voor mensen op de vlucht in Griekenland. Doe mee, jouw hulp is nodig! Ga naar https://bootvluchteling.digicollect.nl/ en maak je persoonlijke collectebus aan. Deel je bus in je netwerk en zamel geld in voor mensen op de vlucht. Met jouw inzet maak je essentiële medische en psychosociale hulp voor mensen op de vlucht mogelijk.

Niet collecteren, wel helpen? Doneren kan via https://bootvluchteling.nl/doneer-2/.
Samen steken we de handen uit de mouwen voor solidariteit! We hopen van harte dat je meedoet!

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan