Home Nieuws & verhalen DANKJEWEL | Blijf jij mee overeind staan?

DANKJEWEL
Blijf jij mee overeind staan?

11 jan
Blog

Op de grens van een nieuw jaar blikken we terug én kijken we vooruit. 2022 stelde ons voor flinke uitdagingen. De start van de oorlog in Oekraïne. De erbarmelijke omstandigheden voor mensen op de vlucht in Ter Apel. Volwassenen, kinderen, baby’s die de vlucht naar Lesbos niet hebben overleefden. De groeiende hulpvraag van mensen op de vlucht in Athene, die eenmaal uit het kamp aan hun lot zijn overgelaten. Een sterke terugloop in donaties die onze projecten mogelijk maken.

Hoop

Uitdagingen zetten ons op scherp. En dat is niet verkeerd. We hebben dit jaar wederom geleerd dat ook verdriet een vruchtbare bodem kan zijn voor hoop. Dat mensen herrijzen na traumatische gebeurtenissen en hun leven weer oppakken waar het kan. Dat er weer een glimlach verschijnt op de gezichten die eerder werden getekend door wanhoop.

Opstaan

Mensen op de vlucht zijn weerbaar, en dat inspireert ons. Slachtoffer van een situatie kan je worden, maar we zien dat zoveel mensen kiezen om niet slachtoffer te blijven. Wat een kracht!

Wat ons betreft staat dit jaar in het teken van opstaan. En dan specifiek één keer meer opstaan dan dat je valt. Laat tegenspoed ons dáár naartoe brengen. Naar onze kern. Daar waar we allemaal een onuitputtelijke bron van kracht kunnen vinden.

Vooruitblik

Mensen op de vlucht: jullie oerkracht inspireert ons. Jullie doorzettingsvermogen moedigt ons aan om hetzelfde te doen: dóór te blijven gaan. Ondanks oorlog. Ondanks het feit dat omstandigheden misschien wel verslechteren. We gaan door. Wij blijven altijd één keer meer opstaan. Ook volgend jaar. Net zoals jullie dat doen.❤️

Blijf jij ook mee overeind staan? Blijf jij ons ondanks alle tegenslagen steunen?

Ga naar www.bootvluchteling.nl/worddonateur en zie wat jij kunt doen! ✊

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan