Home Nieuws & verhalen De kracht van eigenaarschap in onze Wellbeing Groups

De kracht van eigenaarschap in onze Wellbeing Groups

02 jul
Nieuws

Wij geloven in de kracht van eigenaarschap. Door te focussen op sterke kanten en talenten van mensen, krijgen zij een stuk perspectief en houvast terug in hun uitzichtloze situatie. In onze Wellbeing Groups, waarmee we komende week officieel van start gaan, komt dit heel mooi tot uiting.

Na de pilotfase in maart en het doorvoeren van de nodige verbeteringen, gaan we komende week officieel van start met onze Wellbeing Groups in RIC Mavrovouni. We werken hierbij samen met het fijne team van International Rescue Committee (IRC).

De deelnemers zijn mensen die al door onze psychologisch hulpverleners of die van IRC zijn gezien bij eerdere follow-up gesprekken. Na een persoonlijke intake, waarin zij horen wat ze van de Wellbeing Group kunnen verwachten, komen zij zeven keer met de groep bij elkaar, in de grote tent naast onze kliniek.

Door te focussen op sterke kanten van mensen helpen we het gevoel van eigenaarschap versterken.
Perspectief

Iedere week behandelen we een universeel thema, zoals verbondenheid, hoop, identiteit of zingeving. Daarnaast besteden we veel aandacht aan empowerment en veerkracht. Door te focussen op sterke kanten van mensen en op wat iemand nog wél kan, helpen we het gevoel van eigenaarschap versterken. Op deze manier krijgen mensen een stuk toekomstperspectief en houvast terug.

“We kunnen mensen helaas niet uit hun situatie halen. Maar om hen weer met een rechte rug en sprankjes hoop en trots in de ogen te zien vertrekken, is toch heel mooi om te zien”, vertelt onze PSS-coördinator Niska. Die verandering van mindset kan enorm bijdragen aan het welzijn van mensen. Erg waardevol dat we hier met onze groepen aan kunnen bijdragen!”

Help jij mee?

De komende weken kunnen wij nog meerdere vrijwilligers voor onze psychologische hulpmissie gebruiken. Ben jij psycholoog, social worker, verpleegkundig specialist GGZ of (ortho)pedagoog? Bekijk dan snel de vrijwilligersvacature en meld je aan!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan