Home Nieuws & verhalen Wij pleiten voor eerlijk asielbeleid!

Wij pleiten voor eerlijk asielbeleid!

13 okt
Blog

Door het oneerlijke beleid van de Europese Unie krijgen mensen op de vlucht te maken met vele obstakels. Met de voorgestelde EU-regelgeving over de ‘instrumentalisatie’ van asiel en migratie worden hun rechten helaas nóg meer ingeperkt. Samen met 63 andere ngo’s ondertekenen wij de verklaring van de European Council on Refugees and Exiles en roepen we Europese lidstaten op om NIET in te stemmen met deze verordening!

Rechten

Met de verordening kunnen Europese landen bij een grote toestroom van mensen aan de grens belangrijke asielrechten opschorten, zoals wat vorig jaar gebeurde aan de Pools-Wit-Russische grens. Ook maakt de verordening mogelijk dat mensen straks alleen nog asiel kunnen aanvragen op speciaal aangewezen punten aan de grens en dat ze snel uitgezet kunnen worden. Voor degenen met een ‘gegronde’ asielaanvraag zou het bovendien moeilijker worden om Europa binnen te komen.

Met onze ondertekening spreken we ons uit tegen dit onnodige, oneerlijke en misleidende beleid. Het huidige beleid biedt voldoende opties om met crisissituaties aan de grens om te gaan. Mensen op de vlucht mogen hier geen slachtoffer van worden. Asiel aanvragen is en blijft immers een mensenrecht! 

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan