Home Nieuws & verhalen EU-commissie: “Dankzij ngo’s als Stichting Bootvluchteling is er 24/7 medische zorg”

EU-commissie: “Dankzij ngo’s als Stichting Bootvluchteling is er 24/7 medische zorg”

13 okt
Blog

“Een jaar op Lesbos brengt grote veranderingen”, blikt het EU-Commissie Departement Migratie en Binnenlandse Zaken terug op haar bezoek aan kamp Mavrovouni. Ook waardeert de Europese Commissie onze inspanningen voor de mensen in het kamp.

“Veel mensen die in Mavrovouni verblijven, zijn ontsnapt aan oorlog of politiek of huiselijk geweld, en soms zelfs aan slavernij. Mensen die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben, kunnen terecht bij psychologen. Ook gaf Stichting Bootvluchteling personeel van het kamp een training over hoe je mensen met psychische problemen kunt ondersteunen.”

Motivatie

Onze oud MHPSS-coördinator Mehdi licht toe: “Mensen met psychologische klachten hebben eigenlijk hele menselijke reacties op onvoorstelbare hoeveelheden stress en blootstelling aan geweld. In onze training gingen we in op verschillende oorzaken van stress die voortkomen uit het gedwongen moeten vluchten en verkennen we hoe je constructief om kunt gaan met mensen in nood.” We zijn blij dat ons werk ook door de Europese Commissie gezien en gewaardeerd wordt. Dit sterkt onze motivatie om klaar te blijven staan voor mensen op de vlucht!

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan