Home Nieuws & verhalen Een kleurrijke metamorfose in onze medische kliniek op Lesbos

Een kleurrijke metamorfose in onze medische kliniek

01 sep
Nieuws

Warmte en menselijkheid zitten soms in kleine dingen. Een glimlach van een arts, een ballon voor een ziek kind, een plantje in de wachtkamer… Terwijl de situatie in Afghanistan ons zorgen baart, en we ons hierdoor soms behoorlijk machteloos kunnen voelen, zijn er gelukkig nog steeds dingen die we wél kunnen veranderen.

Zo gaven we onze medische kliniek de afgelopen weken een flinke metamorfose! We willen graag dat onze kliniek een veilige haven is voor de mensen die bij ons komen. Zodat zij zich even iets meer mens en iets minder patiënt kunnen voelen en bij ons tot rust kunnen komen.

Een groepje fanatieke vrijwilligers stak de handen daarom flink uit de mouwen. Beladen met verfkwasten, kleedjes, gordijnen en plantjes gingen ze aan de slag. De oude bankjes van pallets met ongezellig tentzeil kregen een kleurtje en de kille hekwerken werden omhuld met doeken. Zo maakten we de kliniek een stukje warmer en menselijker!

Dichtbij mensen zijn

Terwijl we blij zijn met de mooie veranderingen, heeft de metamorfose ook iets dubbels. De tijdelijkheid die onze kliniek voorheen in alle opzichten uitstraalde, paste bij onze visie dat wij ons hier niet permanent willen vestigen. Met onze mobiele kliniek komen we graag zo dicht mogelijk bij mensen die onze hulp nodig hebben. Dat is waarom we hier zijn.

We willen graag dat onze kliniek een veilige haven is voor de mensen die bij ons komen.
Draag jij bij?

Tegelijkertijd geloven wij niet dat opvanglocaties zoals kamp Mavrovouni de uiteindelijke oplossing bieden. Helaas kunnen we er niet meer omheen dat dit tijdelijke kamp nog tot zeker na de winter blijft bestaan. Nu dit zo is, maken we er graag het beste van door een zo fijn mogelijke plek van onze kliniek te maken. 

Met jullie bijdragen kunnen wij sprankjes hoop blijven bieden waar het nodig is. Help jij mee, zodat we de mensen in kamp Mavrovouni kunnen blijven ondersteunen met medische en psychische hulp én menselijkheid? Word nu donateur en sluit je bij ons aan. Dankjewel voor je steun!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan