Home Nieuws & verhalen Betere hulp in onze kliniek dankzij psycholoog ‘on shift’

Betere hulp in onze kliniek dankzij psycholoog ‘on shift’

10 sep
Nieuws

Veel patiënten die wij zien in onze medische kliniek, kampen met mentale klachten. Om hen beter te helpen, werken we sinds kort met een 'psycholoog on shift'. Zo kunnen we de krachten van onze medische en psychologische missie nog beter bundelen.

Patiënten met mentale klachten die bij ons komen in de medische kliniek, verwijzen we door naar ons psychologisch hulpteam voor een follow-up consult of deelname aan één van onze MHPSS-groepen. Om de krachten van onze beide teams nog beter te bundelen, zijn we vorige maand gestart met een psycholoog ‘on shift’. Tijdens iedere shift in de kliniek draait nu een vrijwilliger uit ons psychologisch hulpteam mee in het medisch team. Bij vragen over psychische klachten waarmee zij zelf geen raad weten, kunnen de artsen en verpleegkundigen uit het medisch team nu bij deze psycholoog terecht.

Samen consulten draaien

Naast dat zij een vraagbaak zijn, draaien de psychologen ook actief mee bij sommige consulten. “Bij elke patiënt die binnenkomt, wordt gekeken welke hulp er nodig is. Bij een patiënt waar een vermoeden is van psychische klachten, wordt de hulp van de psycholoog gelijk ingeschakeld. Die doet het consult dan samen met de arts. Als duidelijk is dat er puur psychische klachten spelen, doet de psycholoog het consult zelf, met hulp van de vertaler”, vertelt onze projectmanager Beitske.

Veel patiënten die wij zien in onze medische kliniek, kampen met mentale klachten.
Telefonisch overleg

Daarnaast is er tijdens iedere shift een psycholoog ‘on call’. Hiermee kan de psycholoog die op shift is eventueel telefonisch overleggen over patiënten die gezien worden. Het project loopt tot nu toe erg goed. We zien dat de psychologen echt onderdeel zijn van de medische shift en het team. Zo draagt hun kennis en aanwezigheid positief bij aan onze medische hulpverlening. Wil jij onze medische en psychische hulpverlening steunen? Word dan nu donateur!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan