Home Nieuws & verhalen Samen werken aan goede zorg voor mensen op de vlucht!

Samen werken aan goede zorg voor mensen op de vlucht!

25 jan
Nieuws

Wij geloven dat we samen sterker staan. Daarom werken we graag samen met andere organisaties die zich inzetten voor mensen op de vlucht.

Vanwege een personeelstekort bij medische organisaties in het kamp op Lesbos, hebben wij de handen ineen geslagen met de Crisis Management Association (CMA) en Medical Volunteers International (MVI). Door elkaar te helpen, kunnen we goede zorg aan kwetsbare mensen op de vlucht blijven verlenen – zorg die zo ontzettend hard nodig is!

Waar MVI overdag en doordeweeks medische zorg in kamp Mavrovouni op Lesbos aanbiedt, richt CMA zich op chronisch zieke patiënten en zijn wij er met medische en psychosociale hulp in de weekenden en avonden. Normaal gesproken werken we aanvullend op elkaar, maar als het even nodig is, helpen we elkaar uit de brand. Zo helpt in januari elke week een vrijwilliger van onze stichting bij CMA, en andersom hebben vrijwilligers van MVI ons tijdens de kerstdagen geholpen.

Niet alleen is onze samenwerking hard nodig, maar ook is deze leerzaam en verrijkend. We hebben tenslotte allemaal hetzelfde doel: zorg bieden aan mensen op de vlucht. We helpen elkaar en leren van elkaar. Met deze samenwerking bouwen we verder aan onze band met andere zorgverleners en leren onze vrijwilligers bij over het grotere plaatje van gezondheidszorg binnen het kamp.

Vrijwilligers reageren enthousiast op de samenwerking. Zo vertelt Anneke: “Als vrijwilliger vond ik het waardevol om de vrijwilligers en werkwijze van andere organisaties te leren kennen. We weten nu beter van elkaar waar welke patiënt het beste geholpen kan worden. Ook is het nu makkelijker om ‘bij de buren’ even iets te vragen over een patiënt, omdat ik mijn collega’s ken. Elke organisatie heeft haar eigen manier van werken, maar we hebben allemaal hetzelfde doel: hoge kwaliteit zorg bieden voor de bewoners van het kamp. Een goede samenwerking is daarbij noodzakelijk!”

Door onze krachten te bundelen met organisaties als CMA en MVI vergroten we onze slagkracht en blijven we onze zorg voor mensen op de vlucht verbeteren. Ontzettend waardevol!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan