Home Nieuws & verhalen Stromend water in onze kliniek: een verkoelende verbetering

Stromend water in onze kliniek: een verkoelende verbetering

23 apr
Nieuws

Toegang tot schoon water is geen vanzelfsprekendheid. Ook niet in kamp Mavrovouni. Het kampterrein is niet aangesloten op het waternetwerk. Met dank aan het Duitse Rode Kruis heeft onze kliniek nu toch toegang tot stromend water. Een grote verbetering voor onze zorg!

Omdat het kampterrein niet op het waternetwerk is aangesloten, plaatste het Duitse Rode Kruis watertanks in het kamp: grote gele zakken waarin een paar duizend liter water past. Deze zakken worden twee keer per dag gevuld met schoon water. Voor een gezonde en hygiënische levensstandaard is schoon water van levensbelang. Zeker als je met veel mensen in een kleine ruimte op de grond leeft en al helemaal tijdens een pandemie.

Ook in ons werk in de kliniek is water onmisbaar. Tot voor kort hadden wij geen toegang tot stromend water en zeulden we elke dag met flessen en jerrycans. Maar sinds kort is dit verleden tijd: het team van het Duitse Rode Kruis installeerde drie wasbakken voor ons die aangesloten zijn op de grote waterzakken in het kamp. Dat maakt ons werk niet alleen makkelijker, het maakt ook dat we betere zorg kunnen bieden.

In de zorg voor de patiënten in onze medische kliniek is water erg belangrijk.
Brandwonden

Water is belangrijk voor de hygiëne van de patiënten en van onze teamleden. Dankzij een hand washing station bij de ingang van onze kliniek, kan iedereen voor binnenkomst nu eerst de handen wassen. Ook in de zorg voor patiënten is water erg belangrijk. Bij behandeling van brandwonden is het zelfs onmisbaar. Wij zien veel mensen met verse brandwonden: opgelopen doordat ze zich stoten aan de elektrische pan in hun tent, doordat kinderen tegen de hete waterkoker kruipen of doordat de kruik met gloeiend heet water had gelekt.

Dankzij de wasbakken kunnen we de brandwonden nu helpen koelen met stromend water. Een grote verbetering!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan