Home Nieuws & verhalen Terugblik op onze medische missie in Moldavië

Terugblik op onze medische missie in Moldavië

20 jul
Nieuws

Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begonnen we afgelopen maart met het bieden van medische hulp in Moldavië, in grensplaats Otaci. Met onze mobiele kliniek stonden we paraat voor mensen die de grens overstaken.

De afgelopen weken zagen we de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne hier afnemen. Lokale organisaties kunnen de vraag naar medische zorg weer zelf goed aan. Daarom hebben wij onze medische missie in Moldavië voor nu gepauzeerd. 

Ter afsluiting van de missie hebben wij de lokale maatschappelijk werkers en psychologen een EHBO-cursus gegeven. Zo kunnen zij eerste hulp blijven verlenen, ook als wij weg zijn. We zijn blij dat we zo ook een steentje konden bijdragen aan de lokale gezondheidszorg!

We zijn ontzettend dankbaar voor alle teamleden die zich samen met ons in Moldavië hebben ingezet.
Medicatie

Medicatie en andere goederen die we nog op voorraad hadden, konden we grotendeels doneren aan het lokale ziekenhuis en andere hulporganisaties. Door de oorlog is de aanvoer van goederen erg bemoeilijkt. Onze donatie werd dan ook met open armen ontvangen. De overige medicatie staat samen met onze mobiele kliniek opgeslagen in de regio. Zo kunnen we opnieuw paraat staan in Moldavië als de situatie hierom vraagt.

Dankbaar

De komende tijd blijven wij ons volop richten op onze andere projecten. Naast onze missies op Lesbos werken we ook hard aan onze recent gestarte projecten in de Poolse stad Krakau en in Athene, waar we binnenkort onze eerste vrijwilligers ontvangen.

We zijn ontzettend dankbaar voor alle teamleden die zich samen met ons in Moldavië hebben ingezet. Het opzetten van een nieuwe missie is echt pionierswerk en vraagt veel flexibiliteit. Dankzij ons geweldige team konden wij ook in deze hectische situatie klaarstaan met medische hulp.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan