Home Nieuws & verhalen Afronding medische missie Polen: een terugblik

Afronding medische missie Polen: een terugblik

14 sep
Blog

Sinds april bieden we in een opvang in het oude station van Krakow medische noodhulp aan mensen die Oekraïne zijn ontvlucht. De afgelopen tijd nam de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne naar Polen af. De opvang waar wij medische noodhulp verlenen, wordt daarom op korte termijn gesloten. De lokale gemeenschap, het lokale zorgsysteem en andere hulporganisaties kunnen de vraag naar medische zorg zelf weer goed aan. Dit betekent dat wij niet langer nodig zijn en onze medische activiteiten in Krakow binnenkort met een gerust hart afronden.

Overdracht

We vinden het belangrijk dat de organisaties die de zorg van ons overnemen, ook eerste hulp kunnen verlenen als wij weg zijn. Voordat ons medisch team Krakow verlaat, richt zij zich daarom op het overdragen van onze werkzaamheden, kennis en ervaring aan lokale organisaties. Zo maken we helder naar welke partijen zij patiënten kunnen doorverwijzen en doneren we onze medicatie. Door trainingen te geven, dragen we bij aan de kennis en kunde van deze organisaties.

Dankbaar

We zijn blij dat we de afgelopen maanden medische zorg konden bieden op een plek waar ontzettend veel mensen doorheen gereisd zijn. En dat we zo het Poolse medische systeem konden ontlasten, dat niet voorbereid was op de grote aantallen mensen die moesten vluchten. Momenteel onderzoeken we actief of onze hulp ook op andere plekken in Oost-Europa nodig is.

Ook zijn we erg dankbaar voor alle teamleden en vrijwilligers die zorgden dat we ook in Polen de hulp konden bieden waarop ieder mens recht heeft! Ook onze donateurs willen we bedanken: alleen dankzij jullie trouwe steun en betrokkenheid kunnen wij klaar blijven staan voor mensen op de vlucht! 

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan