Home Nieuws & verhalen Verbonden blijven dankzij onze Information Rounds

Verbonden blijven dankzij onze Information Rounds

02 jul
Nieuws

Elke maandag en dinsdag trekken onze vrijwilligers het kamp in. Tijdens onze Information Rounds staan we mensen te woord en bieden we een luisterend oor. "Het doel is echt om even met mensen te connecten."

Tijdens de rondes door het kamp geven onze vrijwilligers informatie en advies over diensten en voorzieningen in en buiten het kamp, in het Farsi en Frans. De ene keer gaat het bijvoorbeeld over medische hulp, een andere over rechtshulp, muziek, sport of de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen bij organisaties in het kamp.

“Het doel is echt om even met mensen te connecten, te horen hoe het met hen gaat en waarmee ze op dat moment zitten”, vertelt onze PSS-coördinator Niska. “Door zichtbaar aanwezig te zijn, weten mensen dat zij naar ons kunnen toekomen. We voeren korte gesprekken en beantwoorden vragen over allerlei onderwerpen.”

Door zichtbaar aanwezig te zijn, weten mensen dat zij naar ons kunnen toekomen. (archieffoto)
Laagdrempelig

Het is mooi om te zien hoe goed het kan doen als je even de tijd neemt en iets helder uit kunt leggen. Ook maken we het makkelijker voor mensen om medische/psychologische vragen te stellen, waarvoor ze uit zichzelf misschien niet zo gauw naar onze kliniek zouden komen. “Laatst spraken we drie jonge Somalische vrouwen kort voor aanvang van één van onze groepsbijeenkomsten, om ze daarna direct daar te zien aansluiten en fijn te zien meedoen. Heel waardevol.”

De rondes bieden onszelf ook veel waardevolle input. We zien en horen wat er leeft, wat mensen bezighoudt, welke communities er in het kamp leven en welke activiteiten er plaatsvinden. Ook ontmoeten we andere organisaties en zien we waar zij mee bezig zijn. Zo blijven we dankzij de rondes in connectie met mensen in het kamp!

Help jij mee?

De komende weken kunnen wij nog meerdere vrijwilligers voor onze psychologische hulpmissie gebruiken. Ben jij psycholoog, social worker, verpleegkundig specialist GGZ of (ortho)pedagoog? Bekijk dan snel de vrijwilligersvacature en meld je aan!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan