Home Nieuws & verhalen Bestrijd voetwonden: doneer waterschoenen voor Lesbos!

Help ons voetwonden bestrijden: doneer waterschoenen voor Lesbos!

18 jun
Nieuws

Met het warme weer op Lesbos zoeken veel mensen uit RIC Mavrovouni verkoeling in de zee die naast het kamp ligt. Helaas is de kustlijn van Mytilini de thuisbasis van vele mooie maar gevaarlijke zee-egels. 'Steken' van zee-egels zijn een groeiend probleem voor onze patiënten.

Contact met zee-egels kan heel pijnlijk zijn. Met zijn giftige stekels kan een zee-egel diepe prikwonden maken. De stekels kunnen afbreken en onder de huid achterblijven. Hoewel kleinere stekels uiteindelijk door het lichaam worden opgenomen, veroorzaken grotere stekels hevige pijn en infecties. Vooral als de wond in contact komt met vuil. Door de onhygiënische omstandigheden in het kamp is dit risico altijd aanwezig, met alle gevolgen van dien.

Ons medisch team en ook teams van andere medische ngo’s zien deze verwondingen steeds vaker. Een behandeling vraagt om een zorgvuldige verwijdering van stekels, wondverzorging en soms antibiotica voor het tegengaan van infecties. Het herstel van de wond duurt vervolgens vaak nog erg lang.

Met zijn giftige stekels kan een zee-egel diepe prikwonden maken.
Waterschoenen

Een simpele manier om dit te voorkomen? Het dragen van waterschoenen! Samen met onze vrienden van Christian Refugee Relief zijn we in actie gekomen. We hebben een partij van 5.000 paar duurzaam gemaakte waterschoenen ingekocht, geschikt voor peuters tot volwassenen, ter waarde van 20.000 euro. Het transport is inmiddels aangekomen op Lesbos. Onze collega-ngo Eurorelief is begonnen met de distributie in het kamp. 

Waterschoenen voorkomen niet alleen pijnlijke wonden, maar besparen ons medisch team ook tijd.
Doneer nu

Waterschoenen voorkomen niet alleen pijnlijke wonden, maar besparen ons medisch team ook tijd, waardoor we meer mensen kunnen helpen. Een geweldig concreet medisch preventiemiddel, maar ook een flinke (financiële) uitdaging.

Daarom vragen we jullie hulp! Wil jij rechtstreeks bijdragen aan deze actie? Met 15 euro kunnen wij een heel gezin van waterschoenen voorzien. Doneer nu via Tikkie of ga naar onze donatiepagina. Met jouw donatie draag je bij aan een simpele oplossing voor een pijnlijk probleem. Help je mee? Ontzettend bedankt voor je steun!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan