Steun Oekraïne!

Toen de oorlog uitbrak in Oekraïne en mensen op de vlucht sloegen, zijn we gaan verkennen hoe wij zouden kunnen helpen. We zijn al jaren expert op het gebied van medische en psychosociale hulp aan mensen op de vlucht en kunnen en willen de mensen uit Oekraïne niet in de kou laten staan. We reizen daarom op korte termijn met twee mobiele medische klinieken af naar Oost-Europa om mensen te voorzien van medische zorg.

Gaan waar de nood het hoogst is – het staat al jaren op onze website. In de volle overtuiging dat ieder mensenleven telt, willen we klaarstaan voor humanitaire noodsituaties en snel in actie komen als dat nodig is. Inmiddels is duidelijk dat tienduizenden mensen per dag Oekraïne ontvluchten en er grote behoefte is aan medische zorg.

Help ons noodhulp bieden aan de mensen uit Oekraïne

Steun ons werk

Help ons de mensen uit Oekraïne helpen en steek samen met ons je handen naar hen uit!

Doneer nu

Word vrijwilliger

Onze medische missie kan niet zonder medici en vertalers. We werken hard aan het samenstellen van een medisch team.

Check onze vacatures

Vraag aandacht

We maken graag gebruik van ons netwerk op onze socialemediakanalen. Deel onze berichten dus vooral in je eigen netwerk!

Ga naar onze Facebook-pagina

Wat gaan we doen?

Om flexibel tegemoet te komen aan de medische behoefte in de landen rondom Oekraïne, hebben we afgelopen week twee mobiele medische klinieken aangeschaft. Ook hebben we een grote, snel opzetbare hospitaaltent gekocht die zal dienen als warme triageruimte en wachtkamer. Met de mobiele klinieken en tent zijn we flexibel en kunnen we meebewegen met de stroom van mensen op de vlucht in Oost-Europa.

Wat kun jij doen?

  • Word Medisch Coördinator

    Ben je binnen tien dagen beschikbaar? Heb je ervaring in het humanitaire veld en/of als spoedeisende hulp arts, huisarts of tropenarts? Dan is deze betaalde functie misschien iets voor jou! Lees hier meer.

  • Word vrijwilliger

    Ben je minimaal 2 weken en binnen 10 dagen beschikbaar? Zijn flexibiliteit, daadkracht en draagkracht je belangrijkste eigenschappen? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! We zoeken artsen, verpleegkundigen, vertalers Russisch, chauffeurs (met rijbewijs CE) en facilitair vrijwilligers. Bekijk al onze vacatures hier.

Doneer

Jullie steun en betrokkenheid zijn heel hard nodig! De aanschaf van de mobiele klinieken en de tent kost ons een half miljoen euro. Deze missie starten kunnen we niet alleen, maar doen we in vertrouwen in onze krachtige achterban! Geef wat je kunt via NL97 RBRB 0918 9326 37 t.n.v. Stichting Bootvluchteling, via onze website of via Tikkie. DANKJEWEL!

Doneer hier via onze website!

Sluit je aan

Met jouw hulp kunnen we blijven klaarstaan voor mensen op de vlucht. Steun ons werk met een eenmalige of periodieke donatie of ga aan de slag als vrijwilliger: alleen samen maken we echt verschil!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan