Kos

De stichting stuurde begin augustus 2015 een verkennende missie naar Kos voor een inventarisatie om de nood in kaart te brengen, acute (financiële) hulp te bieden en de lokale vrijwilligers te bemoedigen en ondersteunen. Het bleek dat er nog geen grote organisaties aanwezig waren om de hulp op gang te brengen. Na deze verkenningsmissie is er dan ook door nieuwe vrijwilligers een follow up aan gegeven. De situatie veranderde met de dag en de stichting bekeek per week hoe we op een efficiënte en structurele manier hulp konden geven. Dit deden we in overleg met lokale vrijwilligers en de politie.

In januari (2016) heeft de stichting besloten het project op Kos af te ronden. Grote organisaties als de UNHCR hebben nu de coördinatie goed in handen en kunnen alle nodige hulp bieden. We blijven contact houden zodat we weer terug kunnen gaan als daar om gevraagd wordt.

 • Tenten

  Er zijn tenten aangeschaft voor gezinnen die op straat leven.

 • Aanschaf water en andere hulpgoederen

  Onze stichting heeft inmiddels grote hoeveelheden water, eten, luiers en babyvoeding aangeschaft en uitgedeeld.

 • Samenwerking

  Inmiddels is er een goede samenwerking met Frontex, UNHCR en Artsen zonder Grenzen.

 • Vrijwilligers

  Onze stichting ondersteunt vrijwilligers die naar Kos reizen, bereidt hen voor en brengt hen met elkaar in contact. Wij geven hen de mogelijkheid om op Kos hulpgoederen aan te schaffen. Ook zorgen wij voor nazorg als ze weer thuis zijn.