Samos

Begin 2016 voerde Stichting Bootvluchteling een verkenningsmissie op Samos. In overleg met UNHCR en andere hulporganisaties is destijds besloten dat onze stichting ook op dit eiland hard nodig is. Op Samos werkte ons medisch en psychosociaal team op één locatie, namelijk in het registratiekamp in Vathy.

In september 2017 is de medische en psychosociale missie op Samos afgerond en overgedragen aan de Griekse overheid en andere hulporganisaties. Wij zijn blij en dankbaar dat wij een behoorlijk steentje bij hebben kunnen dragen aan de zorg voor vluchtelingen.

Vanuit een eigen medische container in het kamp werkte ons medisch team nauw samen met andere hulporganisaties. Het kamp had weinig voorzieningen en de omstandigheden waren erbarmelijk. Veel vluchtelingen zitten zonder uitzicht op elkaar gepakt in het overvolle kamp. Ons psychosociaal team hielp in het kamp mee met het voorbereiden en uitdelen van voedsel voor jonge kinderen en andere babyspullen. Ook organiseerden we spelactiviteiten voor kinderen en gaven we buiten het kamp taallessen en andere vakken zoals biologie aan jongeren. Daarnaast hadden we aandacht voor de moeders van jonge kinderen.

Nieuw! Bekijk hier de trailer van de korte film over talent en veerkracht in vluchtelingenkamp Moria.