Reddingsmissie – Verschil maken tussen leven en dood

Dit schip – de Golfo Azzurro – zal voor veel mensen het verschil maken tussen leven en dood. Van net wel of net niet. Moeders met een verlangen. Kinderen met een droom. Vaders met hoop. De Golfo Azzurro zal voor hen onderdeel hiervan worden.

Maanden van voorbereiding en het passeren van allerlei andere opties die het net niet werden, gingen hieraan vooraf. Een in Nederland gebouwd schip, van oerdegelijke kwaliteit, waarbij zeewaardigheid en continuïteit uitgangspunten waren voor het ontwerp. Samen met een aantal collega’s van Stichting Bootvluchteling ben ik onderdeel van een nieuw hoogtepunt, een nieuwe fase.

Om de missie goed te kunnen uitvoeren, passen we het schip nog flink aan. Het schip ligt nu op de werf. Zo moet er een goede kraan voor de reddingsboot komen. De medische unit moet aangepast en ingericht worden en de veiligheid en reddingsmiddelen voor de ongeveer vijftienkoppige bemanning moet gewaarborgd worden.

Vrijwilligers van stichting Bootvluchteling doneren hun tijd, energie en vakantiedagen. Kom jij ook bij ons supportteam? We kunnen alleen uitvaren als er voldoende donaties binnen komen! Als er 3500 mensen zijn die €50 doneren kan het schip over 4 weken vertrekken en kunnen we de missie voor 3 maanden veiligstellen.

Kijk voor meer informatie op www.bootvluchteling.nl en doneer! Of maak uw donatie over via NL97 RBRB 0918 9326 37 t.a.v. Stichting Bootvluchteling.

Tekst: Wim Blonk
Foto: Ralph de Kreij