Samenwerkingspartners

Wij werken zelfstandig, maar hebben daarnaast voortdurend overleg met andere organisaties. Zo zijn we goed op de hoogte van elkaars plannen, doen we geen dingen dubbel en werken we samen waar mogelijk.

Laguna Collective

Laguna Collective vormt een collectief van professionals met zeer verschillende achtergronden en expertise die het mentale welzijn en de sociale binding onder gedwongen ontheemden en achtergestelde bevolkingsgroepen bevordert. Laguna dient als platform en basis voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe ideeën, en geeft trainingen, supervisie en overleg, en adviseert over de wetenschappelijke evaluatie van programma’s. Laguna Collective verzorgd trainingen aan de vrijwilligers van Stichting Bootvluchteling over diverse thema’s omtrent mentaal welzijn en het bieden van psychologische (eerste) hulp.

Lees meer

Humedica

Humedica, opgericht in 1979 en gevestigd in Kaufbeuren (Beieren), is een internationale niet-gouvernementele organisatie (ngo) die Humanitaire hulp verleent in meer dan 90 landen. Humedica wil mensen helpen die het moeilijk hebben door rampen of structurele armoede. Naast de focus op noodhulp en rampenbestrijding houdt Humedica zich ook bezig met leveringshulp, gezinssponsoring en langdurige ontwikkelingssamenwerkings- projecten. Dit werk wordt mogelijk gemaakt door de steun van vrijwillige reddingsteams en lokale partnerorganisaties en medewerkers in de afzonderlijke projectlanden. Humedica heeft een grote pool aan medische vrijwilligers en helpt Stichting Bootvluchteling met het vinden van geschikte artsen en verpleegkundigen voor de missies in Griekenland.

Lees meer

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan