Samos – Voorraad babyvoeding bijna op

Door de sterke toename van nieuw aangekomen vluchtelingen op Samos, voorzien we een tekort aan babyvoeding en luiers. We verwachten voor eind november door onze voorraden heen te zijn en helaas heeft Stichting Bootvluchteling onvoldoende fondsen om deze tekorten aan te vullen.
Het zou geweldig zijn als u ons kunt steunen met een financiële bijdrage, zodat we nieuwe voorraden babyvoeding en luiers kunnen inslaan. Uw bijdrage is welkom op NL97 RBRB 0918932637, t.a.v. Stichting Bootvluchteling, onder vermelding van ‘Samos’ of doneer hier.

Wat doen we op Samos?
Elke dag (7 dagen per week) zijn we in het kamp aanwezig, waar we babyspullen en -voeding uitdelen. Deze distributie gebeurt aan de hand van een ‘babypaspoort’-systeem, waarbij een van onze Bootvluchteling dokters met de moeder spreekt. We hebben dit systeem opgezet om te voorkomen dat moeders die nog borstvoeding geven, overstappen op flesvoeding en daarmee onnodig afhankelijk van ons worden. De dokter vraagt de moeder naar haar situatie en die van de baby, geeft borstvoedingadvies indien nodig, weegt en meet de baby, en schrijft voedingsadvies in het babypaspoort. Met dit paspoort kunnen de ouders naar onze distributieruimte komen, waar ze babyvoeding en verzorgingsproducten voor de baby krijgen. Op dit moment zijn we de enige organisatie in het kamp die de richtlijnen voor ‘voeding van baby’s en jonge kinderen’ van de Wereld Gezondheids Organisatie(WHO) toepast. Ons team is getraind om deze richtlijnen te volgen.