Slaap
lekker?!

Een traumatisch verleden. Een onzekere toekomst. Zorgen om je gezin en om jezelf.

Voor veel mensen die vastzitten in de Griekse kampen is dit aan de orde van de dag. Én de nacht. Lekker slapen? Dat zit er voor mensen met trauma’s niet in. De worsteling met stress en uitzichtloosheid kost veel energie en neemt de levenslust weg. De ontwrichtende gevolgen hiervan zien wij dagelijks in onze kliniek.

Zorg jij voor licht in het donker?

De komende weken vragen wij extra aandacht voor de psychosociale problematiek die wij dagelijks zien bij mensen op de vlucht. In Griekenland bieden wij psychosociale hulp, genaamd MHPSS (Mental Health and Psychosocial Support). In deze video vertellen we je meer over onze MHPSS-missie!

Steun ons werk

Met jouw donatie kunnen wij ons blijven inzetten voor psychische zorg én menselijkheid.

Doneer nu

Koop onze kerstkaarten

Stuur hoop en licht met onze kerstkaarten aan de mensen om je heen en aan mensen op de vlucht.

Koop onze kerstkaarten

Vraag aandacht

Deel (onze) berichten over de situatie, organiseer een actie of geef een presentatie, zodat de aandacht niet uitdooft.

Vraag hier materialen aan voor je actie

KERST KAARTEN

Deze kaarten staan te popelen om aan een kaartenslinger te hangen, op je moeders’ schoorsteen te pronken, maar bovenal om via alle brievenbussen licht te verspreiden. En niet alleen geeft deze kaart warmte aan de ontvanger, maar dit licht verspreidt zich ook op Lesbos en in Athene. Want de opbrengst gaat naar onze projecten in Griekenland. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te voorzien in hetgeen zij zo nodig hebben. Een luisterend oor. Een helpende hand.

Met deze set kerstkaarten (8 kaarten inclusief enveloppen) help jij daaraan mee. Hoe fijn!

Koop onze kerstkaarten hier!

VRAAG AANDACHT

Blijf praten over de situatie. Deel (onze) berichten over de situatie op sociale media of in je netwerk, zodat de aandacht niet uitdooft. Organiseer een actie of geef een presentatie en vraag aandacht en donaties voor de mensen die vastzitten in Griekenland. Promotiemateriaal nodig? Stuur een e-mail naar ons via acties@bootvluchteling.nl om posters, flyers of een powerpoint over het werk van Stichting Bootvluchteling te ontvangen.

Sluit je aan

Met jouw hulp kunnen we blijven klaarstaan voor mensen op de vlucht. Steun ons werk met een eenmalige of periodieke donatie of ga aan de slag als vrijwilliger: alleen samen maken we echt verschil!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan