Wat wij doen

Stichting Bootvluchteling staat voor het verlenen van humanitaire (nood)hulp. Waar systemen onmenselijk worden en compassie wordt verloren, daar komen wij in actie. Wij richten ons op mensen op de vlucht aan de randen van Europa.

Altijd dichtbij

Sinds 2015 staan wij klaar voor mensen op de vlucht die niet worden gezien. Wij bieden hulp van zo dichtbij mogelijk – binnen of buiten een kamp. Zo kunnen we klaarstaan op plekken waar dit het hardst nodig is.

Waar wij ooit begonnen met reddingsmissies op het strand, zijn wij nu actief in het overvolle kamp op Lesbos. Duizenden mensen verblijven hier maanden tot jaren onder mensonterende omstandigheden. Basisvoorzieningen schieten ernstig tekort. Wij staan hier klaar met medische noodhulp en psychosociale steun.

Medische missie

Ons team van vrijwillige artsen, verpleegkundigen en psychologen biedt medische hulp vanuit onze mobiele kliniek. Wij werken binnen het kamp op Lesbos, zo dicht mogelijk bij de mensen. Zeven dagen per week staat ons team hier paraat. Met onze noodhulp in de avonduren voorzien wij in een dringende behoefte.

Lees meer

Psychosociale missie

Ons psychosociale team biedt onderwijs en activiteiten gericht op de mentale gezondheid van mensen op de vlucht. Waar systemen afstand scheppen, komen wij juist dichterbij. We leggen contact met mensen. Wij zien hen en zorgen dat zij gezien worden. Zo draagt onze psychosociale hulp bij aan een menswaardig bestaan.

Lees meer

Advocacy

Wij staan mensen bij, fysiek in het veld. Maar ook mentaal, door voor hen op te komen en te ondersteunen. Door hen als mens en als gelijke te behandelen – altijd. Geen mens is illegaal. Naast onze medische en psychische noodhulp getuigen wij daarom van de mensenrechtenschendingen die wij dagelijks zien en horen.

Raak betrokken

Raak betrokken bij onze missie. Blijf op de hoogte van ons werk en word donateur. Alleen met jouw hulp kunnen we blijven klaarstaan voor mensen op de vlucht.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan