Wat wij doen

Stichting Bootvluchteling staat voor het verlenen van humanitaire (nood)hulp. Waar systemen onmenselijk worden en compassie wordt verloren, daar komen wij in actie. Wij richten ons op mensen op de vlucht aan de randen van Europa.

vrouw en zoon aan het koken voor hun tent in kamp Moria

Altijd dichtbij

Sinds 2015 staan wij klaar voor mensen op de vlucht die niet worden gezien. Wij bieden hulp van zo dichtbij mogelijk – binnen of buiten een kamp. Zo kunnen we klaarstaan op plekken waar dit het hardst nodig is.

Waar wij ooit begonnen met reddingsmissies op het strand, zijn wij nu actief op verschillende locaties in Griekenland. Duizenden mensen op de vlucht verblijven hier maanden tot jaren onder mensonterende omstandigheden. Basisvoorzieningen schieten tekort. Wij staan hier klaar met medische hulp en psychische steun.

Medische missie

Ons team van vrijwillige artsen, verpleegkundigen en psychologen biedt medische hulp vanuit onze mobiele kliniek. Wij werken in Griekenland zo dicht mogelijk bij de mensen. Zeven dagen per week staat ons team hier paraat. Met onze hulp in de avonduren voorzien wij in een dringende behoefte.

Lees meer

Psychosociale missie

Ons MHPSS-team (Mental Health and Pscychosocial Support) biedt onderwijs en activiteiten gericht op de mentale gezondheid van mensen op de vlucht. Waar systemen afstand scheppen, komen wij juist dichterbij. We leggen contact met mensen. Wij zien hen en zorgen dat zij gezien worden. Zo draagt onze psychosociale hulp bij aan een menswaardig bestaan.

Lees meer

Advocacy

Wij staan mensen bij, fysiek in het veld. Maar ook mentaal, door voor hen op te komen en te ondersteunen. Door hen als mens en als gelijke te behandelen – altijd. Geen mens is illegaal. Naast onze medische en psychische hulp getuigen wij daarom van de mensenrechtenschendingen die wij dagelijks zien en horen.

Lees meer

Raak betrokken

Raak betrokken bij onze missie. Word nu donateur en draag bij aan verandering. Alleen met jouw hulp kunnen we blijven klaarstaan voor mensen op de vlucht.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan