Psychosociale missie

Ons psychosociale team biedt onderwijs en activiteiten gericht op de mentale gezondheid van mensen op de vlucht. Wij zién mensen en komen dichtbij. Zo draagt onze hulp bij aan menswaardigheid.

Stichting Bootvluchteling onderschrijft de humanitaire principes van menselijkheid, neutraliteit, onpartijdigheid en onafhankelijkheid. Met onze psychosociale ondersteuning doorbreken wij onmenselijkheid en bieden wij warmte en compassie.

herstart

Op dit moment zijn wij druk bezig met de herstart van onze psychosociale missie. Bij de brand in kamp Moria in september 2020 zijn onze school in het kamp en ons community center afgebrand. Hier boden wij onderwijs aan kinderen, Engelse taalles en computerles aan volwassenen en verschillende activiteiten rondom psychische gezondheid.

Binnenkort hopen wij weer aan de slag te gaan. Op dit moment brengt ons team de grootste behoeften op het gebied van psychosociale hulp in kaart. Zo kunnen wij straks weer zo gericht mogelijk voorzien in wat het hardst nodig is.

Steun ons werk

Alleen met jouw hulp kunnen we blijven klaarstaan voor mensen op de vlucht. We vragen je dan ook van harte om bij te dragen en onze psychosociale missie te steunen met een gift.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan