Mensen boven grenzen!

Dagelijks wordt ons team geconfronteerd met de mensonterende omstandigheden in Griekse vluchtelingenkampen. We zien het gebrek aan basisvoorzieningen en zorg, de blootstelling aan geweld, lange asielprocedures en uitzichtloosheid die tot wanhoop drijft. Acht jaar na de EU-Turkijedeal worden de rechten van mensen op de vlucht nog steeds geschonden.

Daarom klagen wij de Nederlandse staat aan!

Wij zagen de schrijnende gevolgen (van deze deal) dagelijks in onze kliniek op Lesbos, in de vorm van onbeschrijflijk menselijk leed. Ons team kon de enorme behoefte aan medische en psychologische noodhulp nauwelijks aan. Dergelijke deals mogen nooit meer gesloten worden.’

Esther Vonk | Directeur Stichting Bootvluchteling

Lees ons persbericht

Stop met het sluiten van migratiedeals ten koste van mensenlevens

Vandaag dagvaarden wij, samen met Amnesty International en Defence for Children, de Nederlandse staat voor de verschrikkelijke gevolgen van de in 2016 gesloten EU-Turkijedeal. Omdat de EU-Turkijedeal vergaande gevolgen heeft gehad voor tienduizenden mensen die vastzaten en -zitten in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.

We beseffen dat een rechtszaak een zwaar middel is. We doen dit niet omdat we graag naar de rechter gaan, maar omdat dit het enige middel is dat nog rest. We willen voorkomen dat migratiedeals worden gesloten waarin mensenrechten niet centraal staan. We willen dat landen zich houden aan Europese en internationale verdragen en wetgeving.

Leer meer

Word ook dealbreaker!

De EU-Turkijedeal. Dit nooit meer, zou je denken. Maar helaas is de realiteit anders. Want de EU-Turkijedeal wordt nog steeds gebruikt als blauwdruk voor nieuwe deals. Alsof het een laaiend succes was. Terwijl tienduizenden mensen maanden of jarenlang in verschrikkelijke omstandigheden hebben overleefd.

Dit moet stoppen!

Sluit je aan bij onze actie. Word dealbreaker en zeg: Nooit meer een deal ten koste van mensen op de vlucht!

Ik word dealbreaker!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan