Over ons

Stichting Bootvluchteling is gespecialiseerd in medische en psychosociale hulp - van mens tot mens. Waar systemen onmenselijk worden en compassie wordt verloren, daar zijn wij.

Hoe het begon

Mei 2015. De foto van het meisje met het roze rokje, drijvend in de Middellandse Zee, raakte Annerieke en René Berg zo diep, dat ze wel iets moéten doen. Vele anderen willen ook graag iets doen met hun machteloosheid. Zo ontstaat Stichting Bootvluchteling, zomaar vanachter een keukentafel in Zeewolde.

Negen jaar later is de situatie op Lesbos nog steeds even schrijnend als in voorgaande jaren. Duizenden mensen zitten vast in een overvol kamp met groot tekort aan basisvoorzieningen. Dagelijks ervaren we hoe groot de nood en hoe hard onze hulp nog steeds nodig is.

Geloof in mensen

Als Stichting Bootvluchteling stellen wij mensen boven grenzen. Compassie is onze drijfveer. De verontwaardiging waaruit onze stichting is ontstaan, zetten wij om in positieve actie en praktische solidariteit.

We zien mensen nooit als nummer en gaan als gelijken met hen om. Wij werken nauw samen met ons interpreter team, vrijwilligers die in het kamp wonen. Zij helpen ons als vertaler. Wij stellen mensen en hun waarde boven de waarde van systemen. Wij zién mensen en zorgen dat zij worden gezien.

Ons team

Maak kennis met ons team. In Nederland hebben wij acht medewerkers in dienst. In Griekenland hebben wij een roulerend team van vier coördinatoren. Daarnaast worden wij continu geholpen door een bevlogen team van vaste en tijdelijke vrijwilligers, in Nederland en Griekenland. Zonder hen zijn wij nergens.

Bekijk ons team

Financiën

Stichting Bootvluchteling streeft naar de hoogste mate van financiële integriteit. Wij hebben de ANBI-status en zijn transparant over onze inkomsten en uitgaven. Bekijk hier onze jaarplannen en jaarverslagen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ons werk, onze standpunten of hoe je kunt helpen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Lees meer

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan