Medische missie

Ons medisch team verleent (nood)zorg in het kamp op Lesbos. Toegang tot medische hulp is een mensenrecht. Wij zien het als onze medemenselijke plicht om vanuit onze expertise in deze behoefte te voorzien.

Wat wij doen

Stichting Bootvluchteling is een groeiende hulporganisatie die medische en psychische hulp verleent aan mensen op de vlucht. Dit doen wij met professionele vrijwilligersteams bestaande uit artsen, verpleegkundigen en psychologen. Wij onderscheiden ons door onze pragmatische manier van werken in een internationaal werkveld, daar waar onze hulp het hardst nodig is. Dit doen wij sinds 2015 op verschillende locaties, voornamelijk aan de randen van Europa.

 

 

Waar wij helpen

Momenteel zijn wij actief op twee verschillende locaties. Ons werk begon in 2015 op het Griekse eiland Lesbos. Hier verlenen wij nog steeds medische en psychische hulp in kamp Mavrovouni, waar meer dan duizend mensen verblijven. Daarnaast zijn wij in 2022 een missie gestart in Athene, waar steeds meer mensen na hun verblijf op Lesbos terechtkomen. Ook hier is onvoldoende kwalitatieve zorg voor mensen op de vlucht beschikbaar.

Acute hulp

Onze teams verlenen eerstelijnszorg en acute medische hulp. Wij zien een grote variatie aan klachten: van gewone griepverschijnselen tot ernstig getraumatiseerde patiënten met paniekaanvallen. Waar mogelijk werken wij samen met andere medische organisaties zoals UNHCR, Artsen zonder Grenzen, Dokters van de Wereld, IRC en het Rode Kruis. Op Lesbos zijn wij de enige werkzame organisatie in de avonduren.

Word vrijwilliger! Wij zoeken...

  • Artsen

    Wij zoeken verschillende soorten artsen, junior en senior. Van huisartsen, tot SEH-artsen en chirurgen.

  • Verpleegkundigen

    We zoeken verpleegkundigen met ervaring op de SEH, IC, ambulance of als psychiatrisch verpleegkundige.

  • Psychologen

    We zoeken senior psychologen en psychiatrisch verpleegkundigen, ervaren binnen de acute psychiatrie.

Lees meer en meld je aan

Steun medische hulp

Alleen met jouw hulp kunnen we blijven klaarstaan voor mensen op de vlucht. We vragen je dan ook van harte om bij te dragen en onze medische missie te steunen met een gift.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan