Medische missie

Ons medisch team verleent (nood)zorg in het kamp op Lesbos en in Oost-Europa. Toegang tot medische hulp is een mensenrecht. Wij zien het als onze medemenselijke plicht om vanuit onze expertise in deze behoefte te voorzien.

Duizenden mensen verblijven maanden tot jaren in een overvol kamp op Lesbos. Door de slechte leefomstandigheden ervaren veel mensen de situatie als uitzichtloos. Basisvoorzieningen zijn onvoldoende aanwezig en het kamp is sterk overbevolkt. Onder deze omstandigheden staan wij 24/7 klaar met professionele medische en psychische hulp.

hulp

Ons team van vrijwillige artsen, verpleegkundigen en psychologen biedt medische hulp vanuit onze mobiele kliniek. Zij worden ondersteund door vertalers uit ons ground team, die in het kamp wonen. Wij werken zo dicht mogelijk bij de mensen: op het medische terrein van het kamp. Als enige werkzame organisatie in de avonduren, voorzien wij met onze hulp in een dringende behoefte.

Ons team verleent eerstelijnszorg en acute medische hulp. Wij zien een grote variatie aan klachten: van gewone griepverschijnselen tot ernstig zieke patiënten met acute paniekaanvallen.

Wij werken zelfstandig, maar hebben daarnaast voortdurend overleg met andere medische organisaties zoals UNHCR, Artsen zonder Grenzen, Dokters van de Wereld, IRC en het Rode Kruis. Zo zijn we goed op de hoogte van elkaars plannen, doen we geen dingen dubbel en werken we samen waar mogelijk.

Word vrijwilliger! Wij zoeken...

  • Artsen

    Wij zoeken verschillende soorten artsen, junior en senior. Van huisartsen, tot SEH-artsen en chirurgen.

  • Verpleegkundigen

    We zoeken verpleegkundigen met ervaring op de SEH, IC, ambulance of als psychiatrisch verpleegkundige.

  • Psychologen

    We zoeken senior psychologen en psychiatrisch verpleegkundigen, ervaren binnen de acute psychiatrie.

Lees meer en meld je aan

Steun medische hulp

Alleen met jouw hulp kunnen we blijven klaarstaan voor mensen op de vlucht. We vragen je dan ook van harte om bij te dragen en onze medische missie te steunen met een gift.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan