Home Nieuws & verhalen Training voor onze vrijwilligers: hoe wij blijven leren op Lesbos

Training voor onze vrijwilligers: hoe wij blijven leren op Lesbos

24 aug
Nieuws

Het bijspijkeren van onze kennis vinden wij heel belangrijk. Daarom krijgen onze vrijwilligers op Lesbos iedere week een training over uiteenlopende, vakinhoudelijke onderwerpen. Alles voor het bieden van zo kwalitatief mogelijke zorg en hulp aan mensen op de vlucht.

De trainingen worden vaak gegeven door experts met specifieke vakkennis. Een mooi voorbeeld is de training Krachtgeoriënteerd werken, die onlangs werd gegeven. “In onze hulpverlening op Lesbos willen we niet alleen kijken naar klachten of symptomen waarvan mensen last hebben, maar óók naar beschermende factoren”, vertelt onze projectmanager Beitske. “Wat zijn de skills en talenten die iemand heeft en kan inzetten voor de situatie of klachten waarmee diegene rondloopt?”

Onze vrijwilligers op Lesbos krijgen iedere week een training over uiteenlopende, vakinhoudelijke onderwerpen.
Focus op kracht

Door hier oog voor te hebben, behandelen we mensen niet als hulpeloze slachtoffers maar als personen met een eigen identiteit en sterke eigenschappen. Deze focus op kracht staat bij ons centraal, in alle takken van ons werk. Of dit nu is tijdens onze emergency shifts in de medische kliniek, bij onze psychologische follow-up consulten of tijdens onze informatierondes door het kamp. We zijn dan ook heel blij dat psychiater Pim Scholte deze training aan ons wilde geven!

Pim heeft veel ervaring met het verlenen van mentale hulp aan mensen op de vlucht en aan slachtoffers van seksueel geweld. De principes van Krachtgeoriënteerd werken komen ook veel terug in de METS-methodiek die mede door hem is ontwikkeld, waarmee wij op Lesbos werken. We zijn dankbaar voor de hulp van experts zoals Pim – dankzij hen kunnen we onze hulpverlening continu blijven verbeteren. Ontzettend waardevol!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan