Vicky, Katerina en Niska
Home Nieuws & verhalen Bouwen aan onze nieuwe missie in Athene

Bouwen aan onze nieuwe missie in Athene

17 aug
Nieuws

Steeds meer mensen komen na hun asielprocedure op de Griekse eilanden in Athene terecht. De nood is hier hoog - velen raken er dakloos en hebben geen toegang tot zorg en ondersteuning.

Met onze nieuwe MHPSS-missie in Athene hopen we deze mensen een stuk controle over hun leven te geven. Om later dit jaar te kunnen starten met het bieden van psychosociale hulp, werken we nu hard aan de basis van ons programma. Zo zijn onze coördinatoren Vicky en Katerina druk bezig met het ontwerpen van een op Athene afgestemd MHPSS-programma.

Hulpvraag

Ze bekijken welke hulpvraag er ligt, maar ook wat de kracht van onze hulpverlening is en met welke partijen we samen willen werken om mensen de juiste steun te bieden. Daarnaast hebben ze een geschikte kantoorruimte en locatie voor activiteiten gevonden, schrijven ze protocollen, zetten ze een administratie op en hebben ze twee weken geleden de eerste MHPSS-vrijwilliger mogen verwelkomen!

Veel organisaties die in Athene met mensen op de vlucht werken, hebben behoefte aan kennis en tools op het gebied van psychosociale hulp. Ons team gaat daarom trainingen over MHPSS aanbieden. Door onze kennis over stress, trauma en copingstrategieën te delen, helpen we ook andere organisaties hoe zij hun hulpverlening kunnen verbeteren.

Trainingen

Onze MHPSS-coördinator Katerina vertelt: “In Athene werken veel organisaties die niet gespecialiseerd zijn in het bieden van psychosociale ondersteuning aan mensen op de vlucht, maar wel dagelijks met hen te maken hebben via de activiteiten die zij organiseren. Met onze trainingen, bijvoorbeeld over (trans)culturele verschillen, willen we hen helpen om hun werk nog beter te doen!”

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan