Home Nieuws & verhalen Hitte in Mavrovouni: hoe gaan wij hiermee om?

Hitte in Mavrovouni: hoe gaan wij hiermee om?

29 jun
Nieuws

De eerste Griekse hittegolf van deze zomer is een feit. Goed nieuws voor vakantiegangers, maar niet voor de mensen in RIC Mavrovouni. Het is ontzettend warm in het kamp. Onze thermometer gaf vorige week bijna 37 graden aan.️ De komende dagen loopt de temperatuur opnieuw op tot rond de 40 graden.

Waar normaal gesproken een frisse zeewind over het kampterrein – dat aan de kust ligt – waait, is het nu het grootste deel van de tijd windstil. Bij de tenten is weinig tot geen beschutting of schaduw te vinden. Vanwege de belasting voor het stroomnetwerk, is ook het gebruik van ventilatoren praktisch niet mogelijk.

“Het is stil in het kamp”, vertelt onze veldcoördinator Renée van Hoof vanaf Lesbos. “Mensen liggen de hele dag apathisch in hun tent omdat het te heet is om iets te kunnen doen. Vooral in de rub halls, de grote tenten waarin zo’n 100 mensen verblijven, wordt het echt heel warm.”

Schaduwdoeken bieden enige verkoeling in de wachtruimte voor onze kliniek.
Schaduwdoeken

Om mensen in de wachtruimte voor onze kliniek wat verkoeling te bieden, hebben we schaduwdoeken opgehangen en een pop-uptent neergezet. Ook over onze triagetent hangt een schaduwdoek, zodat het binnen iets koeler blijft.

Uit voorzorg neemt ons medisch team extra fris water en icepacks mee naar de shifts, voor eventuele patiënten die oververhit zijn. Ook geven we gezondheidstips om met de warmte om te gaan, zoals voldoende drinken, directe zon vermijden en koelen met natte doeken. Zo hopen we de hitte in elk geval iets dragelijker te maken voor onze patiënten.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan